Medlemmerne


 

 

Unikt sammenhold og fællesskabsfølelse.

 

Sammenholdet betyder alt for de tidligere anbragte unge, som kommer i foreningen Chance Changers – CC.
Uanset hvem du er, kan du komme og være helt dig selv.

 

 

Af Tina Bjørn Olsen. 

Kamilla Hansen, Jon Kildahl Volter og Joan Mortensen fortæller her om deres oplevelser med gruppen.

 

Om de 3 medlemmer:

  • Kamilla Hansen  er 29 år og arbejder som pædagogisk assistent i en børnehave.
  • Jon Kildahl Volter er 29 år og arbejder som telefonsælger og DJ.
  • Joan Mortensen er 27 år og får førtidspension grundet psykiske vanskeligheder.

 

Hvor tit kommer du?

Kamilla: ”Jeg kommer næsten hver gang. Det er kun, hvis jeg har været sent på arbejde og ikke orker mere den dag, at jeg ikke kommer.”

Jon: ”Der går lidt længe imellem, men jeg kommer, så ofte jeg kan, men da jeg arbejder som DJ, er det ikke altid, at det passer med mine arbejdstider.”

Joan: ”Jeg vil altid gerne komme, men det er ikke altid, at pengene rækker til betaling af transporten.”

 

Hvad er mindre godt ved at komme i CC?

Joan: ”Der er egentlig ikke noget negativt ved gruppen. Der kan dog være noget støj ind imellem.”

Kamilla: ”Ind imellem kommer der ikke så mange til de enkelte møder, og det gør, at det kan være sværere at skabe sammenhold på tværs af gruppen.”

Jon: ”Nogen gange kan jeg godt mangle lidt struktur. Vi snakker bare, og det kan godt blive lidt overfladisk. Ind imellem kunne jeg godt tænke mig, at vi gik mere i dybden og talte mere om de ømme og tunge emner.”

 

Hvad får du ud af at komme i CC?

Jon: ”Der er bare denne her respekt for hinanden. Jeg kan være fuldstændig mig selv, og jeg behøver ikke sætte en facade op. Ingen dømmer mig. Alle kender til det at være anbragt, så vi behøver ikke at spørge så meget.
I gruppen kommer vi fra alle sociale lag, og vi kan alligevel have et godt fællesskab. Det er det, som er det fantastisk.”

Joan: ”Jeg er ikke den, som selv siger mest, men jeg er efterhånden så tryg i gruppen, at jeg er begyndt at sige lidt mere.
Jeg får sådan en god tryghedsfornemmelse i kroppen, når jeg kommer i CC. Der er en genkendelighed, som jeg ikke møder andre steder.”

Kamilla: ”I gruppen møder jeg gamle venner, som jeg ellers ikke har kontakt med. Det er dejligt. Det her fællesskab og sammenhold, som vi har, er så dejligt. Mange har noget på hjertet, og det er givende selv også at kunne komme med input, som kan hjælpe andre. Nåh ja, så er man også bare, som man er, og det gør mig rigtig glad.”